sadasd

Karácsonyi Gyűjtés – Egy doboznyi szeretetet

Tevékenységek

A kezdetek

Több mint 16 éve aktivistaként részt vettünk a Református Szeretetszolgálat „Nyilas Misi pakkot kapott” akciójában. Néhány év után már nem csupán összegyűjtöttük, szortíroztuk, és csomagoltuk a felajánlásokat, de személyesen el is juttattuk a kész csomagokat rászoruló gyermekek részére. 2020-ban „Egy doboznyi szeretet” címszó alatt jelent meg az első önálló gyűjtésünk az alapítvány égisze alatt. Attól az évtől kezdve minden évben közel 500 gyermek számára készítünk össze Karácsonyi ajándékdobozokat.

Miért pont Karácsony?

A Szeretetünnep a legnagyobb, legmeghittebb ünnep, alkalom az egész évben és legfőképp azért, mert a gyermekekről szól. Egy gyermek nem érezheti azt, hogy ő kevesebb mint a másik, ezért neki nem jut ajándék. Ne gondolja azt, hogy neki nem jár egy kis apróság a fa alá, mert a szülei nem engedhetik meg magunknak. Egy rászoruló gyermek nem érez másként mint a tehetősebb társaik. Ő is vágyik a szépre, a jóra, a finomra. Ő miért nem kaphat? – gondolhatja.

Az Alapítványunk célja pont az, hogy minél kevesebb gyermek érezze azt Karácsonykor, hogy ő nem érdemelte ki, hogy őt nem szeret senki – emiatt nem kapott ajándékot. A szeretetdobozainkat személyesen pakoljuk, sok gyermeket személyesen is ismerve, igyekszünk megszemélyesíteni a doboz tartalmát, hogy azt aki kapja, valódi öröm érje.

Hogyan történik mindez a gyakorlatban?

Ebben a csodálatos gyűjtésben sok önkéntes vesz részt, rengetegen mellettünk állnak, mert tudják, hogy egy gyermek nem nélkülözhet, a Szeretetünnep alatt a nélkülözőnek is kijár a boldogság, az önfeledt öröm. Ez a gyűjtés általában november elejétől december közepéig tart, a részleteket mindig közzétesszük. A felajánlásokat összegyűjtjük, szortírozzuk, és megszámoljuk. A dobozkák készítése, csomagolása mindig egy áldott alkalom, amikor is barátokkal, önkéntesekkel, ismerősökkel együtt elkészítjük a dobozokat a fent említett alapossággal.

A már elkészült dobozokra gyermekek illetve fiatal tizenévesek sajátkezűleg rajzolnak, ami egy óriási nevelési értékkel bír évről-évre. Az ajándékok szétosztására, eljuttatására még a Szeretetünnep előtt kerül sor, hogy a szülők a Szenteste alkalmával a fa alá tudják csempészni. Évről-évre kapunk jobbnál jobb képeket a szétbontásról, üzeneteket mennyire örülnek a gyermekek az összekészített ajándékoknak. Mindig könnyekkel küszködve olvassuk ezen sorokat illetve nézzük a képeket… 

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Verified by MonsterInsights